Olej sezamowy Pure, bezwonny 250ml KTC

  • Olej sezamowy idealnie sprawdza się na zimno: jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów, zup, marynat oraz do krótkich obróbek termicznych. Możemy go również użyć do zabiegów kosmetycznych np. masażu ciała.
  • Olej sezamowy Pure, bezwonny 250ml KTC
14,80 zł / szt.
Producent: KTC
Kod produktu: A08290

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.
Olej sezamowy Pure, bezwonny 250ml KTC
olej

Olej sezamowy jasny, wysoko cenionej brytyjskiej marki KTC.

Sezam pochodzi z obszarów Bliskiego Wschodu oraz Azji i znany był już przed wiekami. Stare jak świat mity i legendy egipskie i chińskie określają go jako źródło życia. Jak to bywało w czasach starożytnych rośliny używane były jako lekarstwo a dopiero potem stosowane w kuchni. Sezam to dobroczynna roślina posiadająca wiele witamin (A, B, D, E), błonnik oraz magnez, cynk, żelazo i wapń. Zawiera również wysokiej przyswajalności białka oraz tłuszcze.

olej sezamowy

Wytłoczony olej zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości świeżych ziaren sezamowych. Jest bogatym źródłem sezaminy oraz lecytyny, które wraz z witaminami i minerałami stanowią wysoko ceniony produkt odżywczy, regulujący ciśnienie tętnicze oraz redukujący tkankę tłuszczową.

olej sezamowy pure

Zastosowanie: Idealnie sprawdza się na zimno, jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów, zup, marynat oraz do krótkich obróbek termicznych lub dodawany w końcowej fazie ich smażenia (kilka kropel gdy potrawa jest już na talerzu). Olej sezamowy najlepiej stosować na zimno, gdyż posiada on niską temperaturę dymienia, oraz gorzknieje podczas obróbki termicznej (>70˚C) dominując potrawę nieprzyjemnym smakiem. Olej sezamowy możemy użyć również do zabiegów kosmetycznych, np. do masażu całego ciała lub jako odżywki do włosów.

Wartości odżywcze na 100g
Skład

Czysty olej sezamowy

Termin przydatności i sposób przechowywania

Termin przydatności do spożycia:  minimum 6 miesięcy

Sposób przechowywania:  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Indeks: A08290

Nazwa magazynowa:  Olej sezamowy Pure 250ml KTC - bezwonny

Nazwa oryginalna: KTC Sesame Oil 250ml

Waga brutto (waga do wysyłki): 0,40kg

Producent:  KTC

Kraj pochodzenia:  Wielka Brytania olej sezamowy cena

Dystrybutor:  Kuchnie Świata SA

olej sezamowy bezwonny

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel